Dobó tér – Eger

3.800 Ft10.500 Ft

Az egri Dobó tér jellegzetes szoborcsoportját, a Dobó István szoborcsoportot, valamit a környező épületeket ábrázoló kép.

A termék 23 karátos aranyozott felületre történő nyomtatással készül. Elegáns megjelenését a bézs színű paszpartu és az első osztályú fa képkeret is biztosítja. Felhelyezése a hátoldali fali akasztóval történik. Védelméről a könnyen eltávolítható átlátszó zsugorfólia gondoskodik. Előlapján az aranyozást igazoló jelzés, hátlapján pedig az aranyozást igazoló bizonylat látható.

Clear
SKU: 2ED. Kategória: .

Termékleírás

Dobó tér – Eger. Itt áll a híres várvédő  Dobó Istvánnak emléket állító szoborcsoport.
A háromalakos bronz kompozíció középső alakja maga, a kardját magasba lendítő Dobó. A kapitány jobbján egy várvédő vitéz, míg balra tőle az ostromló törökökre követ hajító egri nő. A szoborcsoportot Stróbl Alajos készítette 1907-ben.
Eger  megyei jogú város az Észak-Magyarország-régióban, az Eger-patak völgyében, a Bükk-vidék délnyugati szélén; Heves megye és az Egri járás székhelye. A 2011-es népszámlálás adatai szerint Észak-Magyarország második legnépesebb városa. A város jelentős oktatási és kulturális központ, itt található Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, számos más híres műemlékkel és múzeummal is rendelkezik, melyek közül kiemelkedő az egri vár.

Lehetséges attribútumok

Kép méret

S (3×4 cm), M (4×6 cm), L (7×9 cm)

Keret méret

9×10 cm GA, 12×14 cm GA, 16×18 cm IN, 16×20 cm GA, 19×23 cm IN

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Dobó tér – Eger”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.