Hősök tere Panoráma

6.900 Ft - tól

A Hősök terét ábrázoló aranyozott kép. A Hősök tere Budapest egyik fő jelképe, és egyben legismertebb és leglátogatottabb tere.

A termék 23 karátos aranyozott felületre történő nyomtatással készül. Elegáns megjelenését a bézs színű paszpartu és az első osztályú fa képkeret is biztosítja. Felhelyezése a hátoldali fali akasztóval történik. Védelméről a könnyen eltávolítható átlátszó zsugorfólia gondoskodik. Előlapján az aranyozást igazoló jelzés, hátlapján pedig az aranyozást igazoló bizonylat látható.

Kiürítés
Cikkszám: PHT Kategóriák: ,

Leírás

Hősök tere Panoráma

A Hősök tere Budapest egyik ha nem legfőbb látványossága a Parlament és a Budavári Palota mellett. Ezért is kapott kiemelt helyet a Budapest nevezetességei válogatásunkban.

A tér az előtte fekvő Andrássy úttal együtt a világörökség részét képzik. Oldalán a Városliget fekszik, a Millenniumi emlékmű, a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok.

A Hősök tere eseménydús múltra tekint vissza. Az 1800-as évek végén a mai emlékmű helyén egy ivókút állt, mely egy 2,5 m magas terasz volt, közepén egy 24 m magas zászlótartó rúddal.

1895-ben döntöttek úgy, hogy a díszkút helyére egy millenniumi emlékművet építenek, melyben eredetileg 14 magyar uralkodó szobra állt.

Később a tanácsköztársaság alatt az emlékművet vörös anyaggal vonták be, Gábriel arkangyal szobrát Obeliszké alakították és a szoborkomplexum elé Marx 7 m magas szobrát helyezték el. A Habsburg uralkodók szobrait pedig kiemelték és elszállították (ezeket a két világháború között visszahelyezték).

A második világháború alatt az emlékmű sajnos bombatalálatot kapott, aminek következtében néhány szobor megrongálódott és utána a kommunista diktatúra alatt tervezték lebontani, mert túl hazafiasnak tartották, de végül a művet csak átalakították, hogy teljesen megfeleljen az akkori politikai nézeteknek. Így a Habsburg uralkodók szobrai végleg lekerültek a műről.

A Hősök tere régen és ma is tömeges rendezvények, tüntetések és politikai gyűlések helyszíne is.
Itt volt Nagy Imre és mártírtársai újratemetése előtti ravatalozása 1989-ben. 1991-ben II. János Pál pápa tartott szentmisét több ezer embernek. Azóta a tér neves sporteseményeknek és kiállításoknak is helyet biztosít.

A szobor együttes a Hősök terén a magyarság nagyságát és ezeréves államiságát jelképezte, de a tér szerkezete 1929 után megváltozott, amikor a téren elhelyezték a Hősök emlékkövét. Ezek után 1939-ben kapta meg a Hősök tere nevet.

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
Kép méret

PAN (14×4 cm)

Keret méret

22,5×12,5 cm GA, 26×15,6 cm IN

0
Lánchíd - panorámaKeleti Pályaudvar